Bocetos_Fallas Historico_ejercicios Falla 2001

Falla Grande 2001

Lema: Arts i Oficis

 

Falla Grande

Lema: Arts i Oficis

Artista: Fede Contreras  

El títol de la falla fa referència a les distintes activitats que realitza el gènere humà per a poder sobreviure, no sent totes elles necessàriament d'origen legal, ja que la picaresca conduïx l'home a desenrotllar l'enginy per a obtindre màxims beneficis amb el mínim esforç. No obstant açò, el contrapunt el podem trobar en aquells que per vocació rendixen culte al treball.

Sobre un gran bloc de pedra s'alça la figura d'un home mostrant el seu nu tors, sobre les seues mans descansa una pesada enclusa. El conjunt fa al.legoria a l'esforç en el treball.

Al voltant del cos de la falla es pot observar un salvavides que fa al.lusiò a la situaciò econòmica. Una columna trencada simbolitza els valors polìtics. I una rata aferrada a una maça de morter remou tot allò que es cou en els àmbits laborals més foscos. 

És ben sabut que les pensions dels jubilats donen per a molt poc, però hi ha alguns que han de fer autentics jocs malabars per a poder sobreviure.

"Hisenda som tots" (Alguns més que altres). El "pobre" contribuent fa encaix de boixets per a enganyar a l´administraciò, però el cep d´Hisenda sempre està a l'aguait.

L'aprenent d'artista faller posa tot l'interés i les ganes per aprendre un ofici, però ignora que tot no és de color de rosa com el s'imagina, ja que el treball d'artesà econòmicament està molt desconsiderat..

Sobre una fletxa indicativa, un empresari carregat amb un maletí, es disposa a evadir divises per a ingressar-les en un banc suís.Monumento y Explicación

Formulario de contacto

Puede ponerse en contacto con nosotros rellenando el siguiente formulario


 Acepto la Protección de datos

* Obligatorio


Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo.

Acepto Rechazo Política de cookies